Sevärdheter


Shenzhen är ett mycket spännande område att besöka, även om det inte finns mycket av historiskt intresse här. Staden har satsat hårt på att visa upp Kinas historia och kultur och skapa fantastiska attraktioner för stadens befolkning och besökare. Dessa attraktioner imponerar.

Vill man ta del av den kinesiska kulturen går det att besöka Chinese Folk Culture Village där man visar upp byggnader och livssätt från alla de 56 olika folkgrupper som finns i Kina. Det är nästan som en resa i tid och rum. Splendid China är en minipark som visar upp, i miniformat, allt det som Kina kan stoltsera med. Här finns Kinesiska muren och andra fantastiska byggnader samt utställningar av Kinas historia och kulturer.

Hela världen finns inom Shenzhens stadsområde. Världskulturen i sig går att uppleva på Window of the World. Här har man byggt upp replikor av världens allra största sevärdheter och området är fyllt med restauranger, även de med internationell touch. Såsom det anstår en kinesisk temapark håller man fyrverkerishower dagligen. I Happy Valley, en annan temapark, finns allt från guldletarstäder, seriefigursstaden, parker och stränder att uppleva.

En Safaripark har byggts upp strax utanför Shenzhens stad. Här kan man med bil ta sig runt och träffa alla de stora djuren i världen, inklusive giraffer, elefanter, lejon och många, många fler. Här finns också den sibiriska tigern och pandorna.

Och för den som tröttnar på alla sevärdheter som byggts upp för att behaga och underhålla finns alltid den fantastiska stranden att gå till och inte minst mängder med shoppingcenter och butiker att slösa bort sin reskassa på. För den som tycker om modern arkitektur är hela staden en orgie i olika moderna och futuristiska byggnadsstilar, den ena mer imponerande än den andra.
Copyright © 2008 - 2018 Shenzhen.nu Alla rättigheter förbehålles.